top of page

MÓDA: Moje letní dny


Letošní léto je krásné a já si jej moc užívám! Ale stejně, jako spousta z vás, i já řeším, jak být stylová a cítit se pohodlně zároveň. Mám pro vás pár tipů!

O víkendu jsme si užili trochu toho výletování a vzhledem k tomu, že teploty stoupaly opravdu vysoko, byl výběr oblečení zcela zásadní, aby mi bylo příjemně a vydržela jsem v něm celý den.

Už před nějakou dobou jsem pochopila, že to není o tom, mít toho na sobě co nejméně a v co nejmenších rozměrech :) A protože nám má krásné letní počasí vydržet ještě nějaký čas, mám pro vás pár tipů, jak na letní šatník.

1. Materiál - u něj to často celé začíná. Ideálním společníkem vám budou přírodní materiály jako bavlna, hedvábí, len nebo viskóza (která, i když by to mnozí neřekli, je skutečně přírodním materiálem). Díky nim může tělo dobře dýchat a bude vám jednoduše dobře.

2. Střih - volte vzdušnější a volnější střihy, bude vám v nich příjemně a pokud občas zavane lehký vánek, bude si s látkou hrát a vás ovívat. Z vlastní zkušenosti doporučuji sahat po delších sukních, šatech - pokud sáhnete po mini sukni a krátkém tílku, bude na větší část pokožky pražit slunce a tím se budete i rychleji zahřívat. Nedám dopustit na maxišaty, midi sukně (to vidíte i na fotkách) i tzv. culottes, tedy široké zkrácené kalhoty. S jistotou vám skvělou službu udělají i košilové šaty.

3. Barvy - krásné slunečné letní dny jsou jako dělané na různé výrazné barvy, pastelové odstíny! Osobně mám moc ráda bílou barvu, která krásně zvýrazní i případně opálenou pokožku. Jediná barva, na kterou jsem trochu opatrnější je žlutá - ta má bohužel tendenci více přitahovat hmyz, než by si člověk přál :)

4. Doplňky - nikdy si sebou nezapomenu přibalit do tašky sluneční brýle. Já se sice držím osvědčených tvarů, ale letos si můžete pohrát s retro kulatými nebo úzkými brýlemi, které jsou jako vystřižené z let osmdesátých. Pokud je slunce opravdu ostré, raději volte kvalitní brýle s filtrem, ne jen zabarvená sklíčka. Skvělé jsou také slamáky, šátky a různé další pokrývky hlavy. Právě klobouky jsou výbornými doplňky a doladí každý prázdninový outfit.

5. Boty a kabelky - jemné sandálky v tělové odstínu nebo lehce metalickém materiálu jsou základ, který by v botníku na léto rozhodně neměl chybět. Hodí se ke všemu vyrazit v nich můžete jak na sobotní procházku, tak i k vodě. A samozřejmostí jsou pro nás kabelky (kdo z vás ji nepotřebuje, řekněte mi, jak to děláte..) - letos slaví velký návrat všechno proutěné, jen si u těchto materiálů dávejte pozor s výběrem oblečení, některé tyto tašky mají tendenci zatrhávat nitky na oblečení!

Užívejte si nádherné stylové léto!

Můj outfit: sukně Pietro Filipi Silverline, top Lindex, kabelka a brýle Karen Millen, boty Aldo

137 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page