top of page

EXKLUZIVNĚ: Ze zákulisí ELLE BEAUTY LOUNGE na KVIFF se stylistkou STYLEIT.CZ Šárkou Štursovou


Filmový festival v Karlových Varech s pořadovým číslem 53 je v plném proudu. Zajímalo vás, kde se dějí všechna ta kouzla a slavné osobnosti vždy vypadají tak skvěle? My vás vezmeme přímo do centra dění v Elle Beauty Lounge!

Šárko, kolik kusů šatů, bot a doplňků je v ELLE BEAUTY LOUNGE?

V Elle Beauty Lounge máme na 250 kusů oblečení, desítky páru bot a doplňků – myslím si, že si vybere skutečně každý! Převažuji především dlouhé večerní šaty a vhodné modely po dress code cocktail chic, kterých je asi polovina.

Jaké značky produktů jsou v ELLE BEAUTY LOUNGE ?

Partnerem Elle Beauty Lounge je The Designer Gallery Centra Chodov a právě odtud je oblečení zapůjčeno. Je tu výběr mezi značkami Karen Millen, French Connection, Cuplé, Peek&Clopenburg, Michael Kors a tvorba českých návrhářů z obchodu Czech Labels and Friends. Krásné doplňky jsou tu od značek Kazar, Gino Rossi, Coccinelle a Tezyo. K dispozici je také pánská móda, která je letos zastoupená značkou Pietro Filipi.

Máte tam modely, které jsou v obchodech, a můžu si je koupit, nebo je tam něco exkluzivního?

Jak modely oblečení, tak bot, jsou osobně vybrané stylistou přímo na prodejnách v Centru Chodov, tedy jsou tam dostupné ke koupi. Některé kusy jsou ale speciálně pro Elle Beauty Lounge dovezené ze showroomů v Londýně.

Jaká velikost oblečení se nejvíce využívá?

Co se týče oblečení, nejčastější velikosti jsou 36 a 38, nejmenší velikost kterou tu máme, je 34 a naopak největší modely jsou ve velikosti 44. U bot jasně vede velikost 39 a 40. I technologie zasahují do práce stylisty a výběru vhodné velikosti kabelky a psaníčka – v dnešní době je třeba myslet i na velikosti mobilních telefonů :-)

Oblékáte i modely, které jsou šité na míru?

Někteří klienti mají modely přímo od návrhářů, které v Elle Beauty Lounge nenajdete, ale my jim zde pomáháme celý outfit dotvořit, tedy zapůjčíme boty, kabelku a další doplňky.

Kdo se může dostat do ELLE BEAUTY LOUNGE ? Je vstup na pozvánky? Kdo jsou vlastně klienti ELLE BEAUTY LOUNGE ?

Elle Beauty Lounge není veřejnosti otevřený, tedy je tu vstup možný pouze na pozvánky. Mezi hosty patří známé osobnosti, zejména herečky a herci, kteří se u nás připravují na slavnostní premiéry a společenské události s festivalem spjaté, dále partneři festivalu, sportovci a významní hosté časopisu Elle.

Vybírají se modely až ve Varech, nebo už jsou ty modely vybrané dříve?

Již před začátkem festivalu byly zorganizovány tzv. „fittingy“, kde se předem s klienty zkoušejí modely, jenž jsou pro ně následně zarezervovány a připraveny, jedná se o několik desítek takto předem nachystaných modelů. Samozřejmostí je ale také zkoušení outfitů až přímo na místě v Quisisana Palace, kde Elle Beauty Lounge ve třech patrech sídlí po celý festival.

Stane se, že tam něco nemáte velikost, boty, … co s tím? Jde se to koupit? Počítá klient s tím, že to zařídíte?

Podobná situace nastane sice výjimečně, letos se stalo, že klient dorazil a neměl vhodnou obuv ke smokingu na slavnostní zahájení – protože se jednalo o zahraničního hosta, samozřejmě se pro něj pánské lakýrky sehnali a jeho outfit byl perfektní. Kolik celebrit ELLE BEAUTY LOUNGE denně a celkem oblékne?

Každý den je odlišný a to vzhledem k počtu společenských akcí, které se pořádají a kterých se klienti účastní. V průměru se jedná o 15 až 20 osob, převážně žen.

Jak moc „mluví“ celebrity do modelů které jim stylista vybere?

Často si nechávají poradit, ale stejně jako u každého klienta je třeba, aby se v daném modelu cítili dobře, protože jsou na červeném koberci či společenské akci sami za sebe. Proto je finální look spolupráce osobnosti se stylistou.

Vrací celebrity zapůjčené modely nebo si je nechávají?

Ano, modely, které máme k dispozici v Elle Beauty Lounge, jsou tu k zapůjčení, a tedy se po akci vracejí zpět k nám. Pokud se stane, že se model natolik zalíbí, že si jej chce klient nechat a odkoupit, není to samozřejmě problém a řešíme to pak přímo s prodejnou, odkud model pochází.

Zapomněl někdo vrátit svůj zapůjčený model?

Pro někoho možná překvapivě, ale toto se v podstatě nestává. Osobnosti nám vždy modely navrátí.

Stává se, že jsou modely poškozené? Co se s nimi děje?

Velmi výjimečně, spíše se s ohledem na počasí, barvu a délku šatů může stát, že se model lehce ušpiní, ale v takovém případě je samozřejmě vyčištěn a vrácen do bezvadného stavu.

Jsou v ELLE BEAUTY LOUNGE i jiné služby? Jaké?

Součástí Elle Beauty Lounge, jak už název napovídá, je i líčení a kadeřnické služby. Klienti tedy dostanou veškerou možnou péči, pánové si mohou nechat zastřihnout vlasy a vousy, občerstvit se výbornou kávou a dát si sklenku šampaňského.

Jak se celebrity v ELLE BEAUTY LOUNGE chovají? Mají „hvězdné“ manýry?

Vůbec ne! Je s nimi skvělá spolupráce, díky které si mohu svoji práci skutečně užít.

Kdo tě překvapil svojí povahou (kladně i záporně).

Zatím každého, koho jsem v souvislosti s Elle Beauty Lounge potkala, byl příjemný a rád, že má možnost se u nás obléknout a upravit, ale nemohu říci, jestli mě někdo vyloženě překvapil, asi jsem předpokládala, že se setkám jen s milými lidmi a to se také děje.

Máš čas i přes náročnou práci si užít festival? Kolik filmů jsi už viděla?

Upřímně mohu říci, že mnoho jich nebylo, přesněji jeden. Což je pro mě, oproti minulým letům na festivale, jako návštěvníka, rozdíl. Jsem tu poprvé pracovně, takže náplň dní je diametrálně odlišná. Ale úžasný tým v čele s Lenkou Kermes mi tyto dny zpříjemňuje a opravdu si to tu užívám i právě po pracovní stránce. S manželem, který je ve Varech se mnou, si užíváme zejména večerní procházky po kolonádě, při kterých nevynecháme dobré jídlo a pití. Filmy plánujeme v druhé polovině festivalu a moc se na ně těším, mám pár favoritů, které bych chtěla určitě vidět.

Šárko, pokud by chtěl někdo využít tvých stylistických služeb, ať už pro sebe, nebo jako dárek pro partnera, partnerku, jak tě může kontaktovat?

Všechny nabízené služby jsou uvedeny na stránkách STYLEIT.CZ, kde jsou všechny informace a kontakty, jsem ale ráda i za telefonát, při kterém si vše dohodneme. Těším se na každého, kdo chce sobě, nebo svým blízkým udělat nejen radost z nového stylu, ale i zvýšit sebevědomí, které často vede k novým a zajímavým cílům.

Zdroj, za podpory: ELLE, ELLE BEAUTY LOUNGE, CENTRUM CHODOV THE DESIGN GALLERY, KVIFF Foto: Adriana Fialová

798 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page