top of page

INSPIRACE: Můj home office

V těchto dnech patřím mezi ty, kteří naplno využívají svůj home office. Vždy jsem nějaký pracovní prostor doma měla, ale až loni jsem si s pomocí mého manžela zařídila ten svůj. Správně ženský a jednoduše takový, abych se na to místo těšila a chtěla se do něj tak trochu ukrýt a pracovat.

Moje prvotní inspirace samozřejmě nemohla začít jinde, než na Pinterestu. Je to místo, kde je tolik nápadů, že se člověk dokáže nadchnout pro spoustu věcí a nejraději pro všechny naráz. Věděla jsem ale, že ji chci držet v jemných barvách, ženských tónech, ale zase aby nepůsobila moc sladce.


Díky tomu, že je ale prostor trochu limitovaný, museli jsme hodně měřit a vybírat tak, aby vše zapadlo skoro na milimetry. S ohledem na fakt, že spoustu času v ní trávím při chystání se na focení, takže jsem v obležení tašek s věcmi, ramínkami a vaky na oblečení, požadavek na velký pracovní stůl jsem neměla.

Potřebuji totiž na něj dát notebook, diář a samozřejmě nutný hrnek kafe. Hned tři kousky nábytku jsem vybrala a pořídila v mém oblíbeném Jysku. Tedy stůl, k němu ladící knihovnu a pohovku. Byla to skvělá volba, protože stůl plní přesně tu funkci, kterou jsem potřebovala a dokonce skrývá i malý šuplík, kam se vlezou nějaké ty drobnosti, které nutně nemusím mít na očích.

Pak jsem si už jen vyhrála s opravdu pár drobnostmi, jako je třeba lampička, kterou jsem náhodou objevila v Pepcu za opravdu pár korun. Z mého prvního výletu do Londýna před asi 10 lety jsem si přivezla tyhle navštívenky z Harrods a ještě jsem neměla to srdce je použít a tak mají své čestné místo právě tady.


Židle má také svůj příběh. Já jsem si totiž myslela, že když u stolu trávím méně času než ti, pro které je to základna pro větší část pracovního dne, bude mi stačit stylové křeslo, které si k němu podle potřeby přisunu. Vydrželo mi to chvíli, než jsem usoudila, že to zas tak pohodlné není a židli jsme nakonec jeli vybrat :) S ohledem na to, že sedačka i křeslo je šedé, vybrali jsme nakonec v KIKA sametovou ve starorůžovém odstínu, která ten koutek vlastně moc hezky doplnila a barevně trochu rozbila.

Křeslo mělo mít jasnou fuknci, být dostatečně velké, abych se do něj vlezla případně i poskládaná do tureckého sedu. Je tedy dostatečně robustní a má hodně hluboký sedák, že se v něm kdokoliv dobře usadí a je mu příjemně.


A doplňky? Tak ty já bych byla schopna nakupovat pořád nějaké a nikdy asi nebudu mít dost. Nejraději (a hádám, že asi nebudu sama) mám kousky z H&M Home, Zara Home a již zmiňovaného Jysku. V H&M Home jsem na podzim objevila tyhle pudrové velké vázy ve výprodejích za zlomek ceny, tác na kterém mám spolu s květinami postavené i parfémy, je také od nich - jejich Classic Collection je moje srdcová. Taburet, který občas plní funkci stolečku je z Pepca, které mé nepřestává překvapovat.

Vím, že ne všichni mají to štěstí, a jejich pracovna je spíš pracovní koutek. I ten se dá ale přetvořit v místo, které vám bude přinášet radost a bude se vám v něm dobře pracovat a nápady a inspirace budou přicházet. Zvlášť v těchto dnech, pokud patříte mezi ty, kteří museli zůstat doma a bohužel nemají mnoho na práci, je ideální čas na to, si s vaším domovem pohrát. Naštěstí dál fungují e-shopy, takže nic není ztraceno a zvelebovat se dá i teď.


Doufám, že vás moje fotky i jen trochu inspirovaly a já se těším, až se alespoň v rámci možností vrátíme trochu do klasického pracovního procesu a já tu budu moc trávit zase víc času.


307 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page