top of page

INSPIRACE: Stylové čtení


Rádi se inspirujete v knížkách? Pak mám pro vás dnes článek s pár tipy na zajímavé a hlavně stylové čtení. Osobně mám knihy o módě velmi ráda a taky si je často vozím z cest. A to hlavně proto, že v češtině zatím bohužel všechny zajímavé nevychází.

Biografie jsou skupinou knih, která má v každém knihkupectví celkem velké zastoupení a naštěstí i u nás se dají sehnat mnohé dobré. Jednou z těch, která mě opravdu mile překvapila a hodně naučila, je biografie o jedné z největších návrhářek a hlavně neuvěřitelně inovativní ženě, a to o Coco Chanel. Kniha se jmenuje Coco Chanel - pohled zblízka a napsala ji Lisa Chaney. V mnohých obchodech s knihami je aktuálně vyprodaná, ale třeba zde ji seženete.

Další z mnoha zajímavých je biografie od Grace Coddington s názvem Grace A Memoir. Tato žena byla spolu s výrazně známější Annou Wintour v čele americké Vogue více než 30 let jako kreativní ředitelka a stojí za jedněmi z nejlepších a nejkreativnějších módních editorialů vůbec. Díky této knížce se podíváte trochu hlouběji do jejího života a to jak osobního, tak samozřejmě profesního. Potkávala se s těmi největšími velikány své doby a nahlédnete do zákulisí této profese. Kniha v češtině zatím nevyšla, ale najdete ji třeba tady.

Knížku Love x Style x Life od Garance Doré můžete znát hodně i pro její fotogeničnost. Není snad jediného módního bloggera, který by ji nepoužil na nějakou tu flatlay fotku. Najdete v ní tipy na tu správnou francouzskou eleganci a životní styl. Dostupná je v podstatě v každém větším knihkupectví a online třeba zde.

Pokud je vám blízké oblékání influencerů ze severu, bude pro vás knížka Dress Like Scandinavian to pravé. Napsala ji uznávaná dánská módní ikona Pernille Teisbaek a podělí se s vámi o základní pravidla skandinávského stylu a o jeho pravidla. Opět je to jedna z knih, které jsou dostupné je v anglickém jazyce, ale na druhou stranu díky nabídce eshopů ji seženete online například tady.

Devadesátá léta byla v módě velmi zásadní a právě v devadesátkách se návrháři a modelky staly skutečnými celebritami. Pokud vás zajímají začátky a zásadní momenty v kariérách Kate Moss, Alexandra McQueena a Marca Jacobse, pak by vám knížka Champagne Supernovy mohla být parťákem u kávy, nebo před spaním. Kniha je dostupná v mnoha sítích knihkupectví, nebo online.

Pokud si některou z nich vyberete, doufám, že to pro vás bude přínosné čtení, které zkrátí dlouhé chvíle. Inspirativních knih ze světa módy existuje nepřeberné množství a osobně bych je měla doma nejraději všechny! :) Ráda pořizuji i tzv. "coffee table books", které vyžadují trochu větší investici, ale o těch zase někdy příště..

Pléd jako podklad H&M, šperky Emka Prague, rtěnka Armani Beauty, parfém Balenciaga, Notino

89 zobrazení0 komentářů
bottom of page